måndag 12 oktober 2009

Nu är vi i vecka 15

I går så hade vi en lång namndisskution. Än vet vi inte om det blir en liten tjej eller kille, så än så länge är arbetsnamnet fortsatt lilla "pyret". Vi kom iallefall upp med en rad fina flick- och pojknamn :-)

Lilla pyret kan nu suga på fingrarna. Huden har utvecklats men är fortfarande mycket tunn. Pyret börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Vår tjejkompis har varit på apoteket och fått hjälp med att köpa bra kalciumtabletter som hon äter enligt råd. Pyret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart nu och är tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Lilla pyret kan också hicka.

Jag surfar inte runt så mycket längre bland olika "gravidsajter" och nätforum. Jag fick rådet från min svärmor, som är barnmorska att inte läsa för mycket, det är annars lätt att man börjar läsa även om det som eventuellt skulle kunna gå fel och att man blir orolig i onödan. Nä, det vill jag inte. Vår tjejkompis mår mycket bättre nu, illamåendet har börjat att avta ganska mycket, vilket känns bra även för oss. När hon har mått riktigt illa så har det ibland känts svårt att veta vad vi skall göra för att kunna hjälpa. Vi har insett att det bästa som vi kan göra är att prata om allt, finns tillhands och hjälpa till med det som vi kan. Än återstå dock mer än halva tiden till förlossning och vi skall ta oss igenom en hel del tillsammans. Det är fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar