lördag 10 oktober 2009

Namngivningscermoni

I dag skall vi gå på namngivningscermoni. Två av våra bästa vänner skall namnge sin lilla dotter som nu har blivit fyra månader. Samma vigselförättare, Tasso Stafilides (http://www.tasso.nu/) som vigde oss kommer att utföra och hålla i själva cermonin. Det skall bli jättekul. Cermonin kommer att hållas i närheten av där de bor i vasastan.

Med på namngivningscermonin kommer flera av våra gemensamma vänner att vara, några som vi inte träffat på ett tag och som vi inte hunnit berätta för, men som vi idag skall berätta för. Spännande!

Vår vän i Norge kommer tyvärr inte :-(. Han har kört bil hit i natt och påvägen lyckats bli magsjuk och ligger nu och vilar hemma hos en släkting. Tråkigt! Hade mer än gärna velat få träffa och berätta för honom nu när vi skulle fått ses.

I går kväll var vi över hos två kompisar på söder som hade annordnat en middagsbjudning med tillhörande kändiskock. Kocken heter Jens Linder, som tillsammans med värdparet gjort all mat. Mums så gott det var. Med på middagen var vår tjejkompis som är barndomsvän och bästa kompis med värdinnan. Under denna veckan så har äntligen illamåendet börjat avta och hon har haft en riktigt bra vecka, kanske börjar vi ser slutet av detta tillstånd? Det var iallefall en mycket trevlig kväll.

Vår tjejkompis har under den senaste veckan, sedan vi gjort vårt KUB-test, börjat att berätta för sina vänner, kollegor och släktingar om att vi skall ha barn. Reaktionerna har varit överväldigande positiva och bland några få även "positivt förvånade". Vilket man kan förstå. För en del som vet att hon lever som singel och ingenting har vetat om våra planer så kan nyheten om att vi skall få barn tillsammans naturligtvis komma som en liten överraskning.

Jag vet inte vad det är som gör att jag, trots mina funderingar tidigare om att vi säkert skulle möta på både lite lustiga frågor och kanske få ett par negativa kommentarer, nu känner mig ganska förvånad över all den varma och positiva feedback som vi har fått och får från alla som vi berättar för. Har samhället förändrats så mycket? Tydligen. Iallefall så är detta ett faktum som jag är så lycklig över.

Vår tjejkompis skall idag träffa "den andra mamman" för brunch. Detta är hon, som vår barnmorska tipsat hene om, som är i samma situation som vår tjejkompis. Att hon alltså väntar barn ihop med ett gaypar. De skall träffas på tu man hand och prata. Superspännade. Vi kommer säkert att få höra mer om det i morgon när vi skall ses på vår sedvanliga söndagsmiddag.

Dagens "klädtema" på namngivingscermonin som det står om i inbjudan är "PINK". Så genuskorrekt och sött! :-) Vår klädsel kommer alltså att få ett inslag av rosa. Så nu blir det till att plocka fram stryckbrädan och stryka två rosa skjortor. Bilden visar vår lilla dopgåva. Vi har kollat med våra vänner om vad som de önskat sig som gåva till deras lilla tjej och fått flera förslag, varav "Brioleksaker" var ett av dem. Så nu har vi slagit till rejält. Dock var det med vissa funderingar om att vi kanske tänkte för genusorienterat, som vi ändå slog till och köpte en i rött, och inte en i rosa! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar